Thursday, May 20

Och svalorna flyger så högt att ingen längre kan se dem

Och svalorna flyger så högt att ingen längre kan se dem ska vara den korta titlen på Åke Edwardssons nya bok. En utan Erik Winter. Det ska bli riktigt spännande fast på ett helt annat sätt än Edwardsssons deckare.

Det har ryktats att Edwardsson skulle låta Gerda Heffner, den nya polisen i Den sista vintern, bli ny huvudperson. Men Edwardsson själv säger på sin hemsida att det inte blir fler polis eller kriminalromaner (även om det uttalandet har ett par år på nacken). Inte ens på fansiten www.akeedwardsson.com finns några nyare uttalanden.

Baksidestexten eller innehållsbeskrivning, typ
Hon hörde en mygga någonstans i rummet, men den kunde finnas i hennes huvud. Två dagar efter olyckan hade hon hört ett brusande ljud och det hade funnits kvar sedan dess. Läkaren hade förklarat att tinnitus kunde utlösas efter en stark sinnesrörelse. Hon hade ätit Efexor och Mirtazapin i fem månader nu men bruset hade inte försvunnit. Stormen fanns kvar i henne. Det var en påminnelse. När pojken i sängen öppnade sina ögon skulle stormen lösas upp.

Ann och Johan Nedergård sitter vid sin snart elvaårige sons sjuksäng. Andreas har legat i koma i flera månader sedan han fått ett träd över sig efter den stora stormen.

Med stor medkänsla och på ett starkt och mångbottnat språk skildras hur Johan och Ann lever i chock och desperation, men också med ett hopp. Hur ska de kunna fortsätta med sina liv? Kommer det att vara något mer än en semester från döden? Och den största frågan kommer Andreas att återvända till dem? Svalorna flyger så högt att ingen längre kan se dem är en roman om kärlekens villkor under den största påfrestning två personer kan utsättas för.
(adlibris.se)


Och svalorna flyger så högt att ingen längre kan se dem ska komma lagom till bokmässan i mitten av september.


Tack för tipset Paperback lover

1 comment:

Frank och jag said...

Vackert namn på en bok tycker jag!