Monday, February 15

Sommardöden, Mons Kallentoft

I Sommardöden (finns hos Adlibris) är det sommarhetta i Linköping och som om inte det vore nog för att skapa en febrig stämning så rasar den värsta skogsbranden i mannaminne utanför stan. En flicka hittas naken i en av stadens parker, hon minns inget av vad som hänt men polisen börjar naturligtvis nysta upp det hela.

Polisens insatser leds av Malin Fors en ung kriminalinspektör. Ung och, inte så lite spekulativt, sexuellt aktiv. För det finns en del sex i Sommardöden som verkligen inte driver handlingen framåt.

Och någon febrig stämning blir det inte heller av rekordvärmen i Sommardöden. Faktum är att när upplösningen närmar sig har jag tröttnat till den milda grad att jag idag inte skulle kunna återberätta slutet. Det var nåt om en dålig uppväxt och pedofilspåret.

Sommardödens baksida har en recensent citerats, det är ju ett vanligt säljknep, och den här ska tydligen vara lite bättre än Kallentofts förra bok. Jag tror jag hoppar över den.

Betyg: Rekommenderas inte!
Om Mons Kallentoft
Mons Kallentoft är författare och journalist. Han debuterade med thrillern Pesetas 2000 och har sedan dess fått flera priser. Bland annat fick Kallentoft Hagdahlspriset 2008. Mons har en egen hemsida.
Recension av Sommardöden
Svenska dagbladet är försiktigt positiv
Bloggar om Sommardöden
Anitas blogg
Martinas blogg

1 comment:

Tommy said...

Jag tyckte faktiskt den var ok, fast i båda hans böcker är det lite överdrivet klimat. I den förra var det värsta vintern i mannamine och i den här varmaste sommaren nånsin.