Monday, April 26

Vindens skugga, Carlos Ruiz Zafón

Zafóns Vindens skugga (som finns hos Adlibris) handlar om Daniel som när han är 10 år gammal av sin far blir förd till de bortglömda böckernas gravkammare. Där hittar han boken Vindens skugga av Julian Carax. Daniel blir som besatt av boken och dess författare som han försöker få veta mer om.

Det exemplar av Vindens skugga som Daniel lyckats hitta visar sig vara det sista i världen. Mystiken tätnar när det dessutom visar sig att någon annan är ute efter Daniels Vindens skugga och att Carax böcker håller på att försvinna.

Vindens skugga är superbra! Mystiskt och spännande, kärlek och korrupta spanska poliser, mord, blod och nästan spöken, eller?

Man liksom sugs in i Vindens skugga och Carlos Ruiz Zafón lyckas skapa en atmosfär som i alla fall får mig äventyrslysten. Jag skulle själv vilja ha ett exemplar av Vindens skugga, fast det har jag ju, och ge mig ut på jakt efter Carax.

Betyg: Rekommenderas!

Om Carlos Ruiz Zafón
Carlos Ruiz Zafón är författare från Barcelona men nu boende i Los Angeles. Han har arbetat både som AD och som manusförfattare. Förutom Vindens skugga har Zafón även skrivit Ängelns lek, 2008. Han har en egen webbplats: http://www.carlosruizzafon.co.uk/
Recensioner av Vindens skugga
Sydsvenska dagbladet om Vindens skugga
Svenska dagbladet om Vindens skugga

Bloggar om Vindens skugga
Pantalaimone simply loves to read
I dina händer
Tausert


3 comments:

Helena said...

Hej, visst var denna boken bra?
Har hört att nästa bok ska vara lika bra :-) Min kompis som rekommenderade denna boken åt mig var nyligen i Barcelona och var runt och tittade på en del ställen i boken :-)
/Helena

Boksyster said...

Har inte läst "Vindens skugga", däremot "Ängelns lek" och den tyckte jag var riktigt dålig. Tyvärr. Faktiskt en av de sämsta böcker jag läst. Ett hopkok av övernaturliga saker och standardgrepp vad gäller skräck. Enda behållningen var miljöbeskrivningarna.

Daniels bokblogg said...

Aj då Boksyster, kanske bäst att hoppa över den då. Tack för varningen.