Wednesday, December 3

En halv gul sol, Chimamanda Ngozi Adichie


En halv gul sol är en bok som liksom myllrar. På något sätt får jag en känsla av Gabriel Garcia Marquez trots att detta är realism och Afrika och dessutom knutet till en specifik tid (60-talet).

En halv gul sol handlar om två systrars liv i Nigeria. De har det gott ställt och är väl vad man kan kalla framgångsrika inom sina respektive yrken. Då Biafra bryter sig ut från Nigeria förändras deras liv kapitalt. Det kommer att handla om att överleva våld och svält.

För mig har En halv gul sol inneburit ny kunskap, vilket aldrig känns fel. Jag hade ingen aning om kriget i Biafra, vad det handlade om eller när det var eller ens var Biafra ligger, låg. Man får verkligen en känsla för hur det var för människorna i Biafra med allt det hemska. Ändå känns En halv gul sol varm. Som Afrika kanske?
Betyg: Rekommenderas!

Om Chimamanda Ngozi Adichie
Nigerianskan Chimamanda Ngozi Adichie (född 1977) debuterade 2003 med Purple Hibiscus (kom på svenska 2010 med titeln Lila hibiskus). Hon fick orange priset 2007. Chimamanda Ngozi Adichie har en egen webbplatsmed jätteskum adress.
Recensioner av En halv gul sol
Stor läsupplevelse, Expressen
Bloggar om En halv gul sol
Paperback Lover
Bokhora


No comments: