Wednesday, August 25

96 romaner för dig som fortfarande har bråttom, Henrik Lange

96 romaner för dig som fortfarande har bråttom är Henrik Langes uppföljare till 80 romaner för dig som har bråttom. Henrik Lange hjälper dem av oss, eller er för det här gäller ju inte riktigt mig, eller hur ;-) som inte orkar läsa hela böcker men som ändå vill ha ett hum om vad det handlar om.

Så varför krångla till det. I väntan på Godot handlar om två luffare som väntar på Godot, som inte kommer. Johan Theorins Nattfåk handlar om Joakim-vars-syster-drunknat-och-flyttar-till-Öland-där-hans-fru-drunknar.-Tråkigt-för-Joaki!.-Det-var-den-tidigare-grannen-som-gjorde-det. Och så där fortsätter Lange.

Detta är en riktigt snabbläst bok. Vilket väl är helt i linje med titeln och 96 romaner för dig som fortfarande har bråttoms upplägg. Fort och enkelt. Men ändå inte för i bilderna och i de korta ord Henrik Lange valt att säga om varje bok finns ändå analys och en genomtänkthet som är större och djupare än de tre serierutorna per bok antyder.

Jag upptäcker att det här blir roligast med de böcker man läst eftersom man redan läst dem och vet vad de handlar om och varför det blir roligt med en så sumarisk sammanfattning. Vilket i och för sig motsäger 96 romaner för dig som fortfarande har bråttoms hela syfte...

Betyg: Rekommenderas!
PS. Jag har inte läst någon av Henrik Langes tidigare böcker.

Köpställen
Du köper 96 romaner för dig som fortfarande har bråttom t.ex. på Bokus.
På Bokus kan du också köpa 80 romaner för dig som har bråttom.


Andra bloggar om 96 romaner för dig som fortfarande har bråttom
Per Sinding-Larsen efterlyser en motsvarighet för musik
Ackerfors.se

2 comments:

Pia said...

Denna bok har jag helt missat. Precis som du så kanske jag inte är målgruppen eftersom det läses en hel del endå. Den verkar kul ändå.

serkan balci said...

Sohbet
Chat
Sohbet odaları
Sohbet siteleri