Friday, August 27

Bloggjerka del 5 - Musik till läsning?

Annikas litteratur- och kulturblogg pågår en bloggjerka. Syftet är att tipsa om nya bokbloggar att besöka. Varje vecka kommer Annika med en ny fråga att besvara.

Denna veckas fråga i bloggjerkan är:
LYSSNAR DU PÅ MUSIK NÄR DU LÄSER? OM JA, VILKEN ÄR DEN ULTIMATA ”LÄSARMUSIKEN” ENLIGT DIG (JUST I DETTA NU!)? OM NEJ, HAR DU NÅGON ANNAN RITUAL KRING LÄSANDET SOM DU KAN DELA MED DIG AV?
Mitt svar är:
Nej jag lyssnar inte på musik när jag läser. Då tappar jag helt koncentrationen. Hela grejen för mig är att försvinna helt in i boken. Koncentration alltså.

Egentligen är det nästan samma sak med musik fast tvärtom för mig. Tyvärr har/tar jag sällan tid att lyssna på musik så koncentrerat som jag kanske skulle vilja. Lättare med böcker, som jag, som ni kanske redan vet, konsumerar framförallt i sängen vid läggdags.

4 comments:

violen said...

Ja du har rätt vi läser ganska så olika böcker! :-)
Men det är ju det som är kul eller hur?

Annika said...

När jag sitter vid köksbordet och läser lyssnar jag nästan alltid på musik (eller radio ibland) samtidigt.

Sitter jag i soffan så varierar det, men där kan ofta tv:n vara på. Som tur var så blir jag inte stör av ljud när jag läser.

Det är endast när jag har gått och lagt mig som det är alldeles tyst runt omkring mig. Och det funkar det också :-)

Marias bokliv said...

Det verkar vara väldigt många som gillar att ha det tyst vid läsning

Daniels bokblogg said...

Ja det är ju det som är kul, Violen.

Det är väl så att jag sällan tycker mig ha tid att läsa när andra i familjen, framförallt de små barnen, är vakna. Och när de är vakna är det förstås sällan tyst.